TON MARTENS Dr Ilse Boon Grafiekprijs 2014 > Gepubliceerd op 13 december 2014

Dr Ilse Boon Grafiekprijs 2014 > Gepubliceerd op 13 december 2014

Met een smoes word ik op 13 december j.l., waar om 17 uur de officiële opening van de Grafiek Biënnale gaat plaats vinden, naar Pulchri gelokt. Bij aankomst meteen doorgesluisd naar de bestuurskamer, waar rond de enorme tafel met kelim en een 10-tal personen zitten. het wachten is op Caroline Koenders. Als ook zij aanwezig is wordt ons medegedeeld door Dick Brongers dat Caroline & ondergetekende de Dr. Ilse Boon Grafiekprijs 2014 hebben gewonnen. De jury, bestaat uit Saskia Monshouwer [voorzitter], Bob Bonies [beeldend kunstenaar], Arno van Roosmalen [directeur Stroom], Maurits van de Laar [galeriehouder] en Siebrand Weitenberg [beeldend kunstenaar]. De keuze was lastig en de jury heeft besloten om de prijs te splitsen.

Wat betreft mijn werk zegt de jury in hun rapport o.a.:
“. . .Martens onderscheidt zich in zijn werk door de uitdagende opdracht die hij zichzelf stelt. Hij wil datgene bewaren dat gedoemd is te verdwijnen, en toont ons de esthetiek van onze achteloos gemaakte sporen. . .

De Stichting Ilse Boon Fonds is opgericht in 1992 door mevrouw Dr Mr Ilse Boon. Het doel van deze stichting is het bevorderen van kunst en wetenschap in de meest uitgebreide zin van het woord. De stichting maakt mede de tentoonstelling mogelijk en stelt een geldbedrag voor de winnaar ter beschikking.

pulchri_06