TON MARTENS 11 april 2016 > Vitrine ingericht bij het Museum Meermanno

11 april 2016 > Vitrine ingericht bij het Museum Meermanno

Tijdens de expositie HET BOEK VAN BINNEN wordt er op de zondagmiddagen door een aantal drukkers op zolder gedrukt op de Korrex proefpers. Dit duurt nog tot en met 29 mei a.s.. Zelf was ik een van die vrijwilligers en nam mij voor om een katern te drukken in een kleine oplage.

Tijdens m’n opleiding (A.G.S.  & academie St. Joost) heb ik leren zetten en drukken. En heb toen o.a. ook gewerkt op een Korrex proefpers.Tot mijn verbazing bleek er dus een vergelijkbaar exemplaar op de zolder van het museum te staan. Deze is recent gangbaar gemaakt. Ik nam mij voor om, in het kader van de tentoonstelling Het Boek van Binnen, een katern van 8 pagina’s te drukken met materiaal wat op zolder aanwezig is, aangevuld met biljetletters van de Grafische Werkplaats. Een boek begint per slot van rekening met een reeks  planovellen, met daarop 4, 8, 16 of 32 pagina’s. . .

Met de resultaten heb ik een vitrine in mogen richten, aangevuld met o.a. enkele boeken van mijn hand, uit de collectie van het museum.

Katern-vitrineMW01-klein