TON MARTENS Hoogtij # 39, > Gepubliceerd op 28 november 2014  > Riso Walls

Hoogtij # 39, > Gepubliceerd op 28 november 2014  > Riso Walls

Grafische  Werkplaats Den Haag

De Grafische Werkplaats heeft 11 kunstenaars gevraagd ‘iets’ te doen met de Risograph printer en om met de resultaten een expositie in te richten in de Grafische Werkplaats.

Hoogtij39-2

Ik heb voorgesteld om ook deels over elkaars werk heen te gaan drukken. De Riso Wall laat de resultaten zien.

De deelnemende kunstenaars zijn:  Koos Breen, Niels Berk, Hanna de Haan, Erik-Jan Ligtvoet, Elise Joy Kommer, Ton Martens, Jordy van den Nieuwendijk, Stefanie Scholte, Jurjen Ravenhorst, Julian Sirre en Robin van Wijk.

Verder heb ik zelf ook een letterlijke ‘wall’ opgehangen. 

In 1976 moest ik mijn kleine koetsiers huisje aan de Burgemeester Patijnlaan verlaten voor de nieuwbouw van het Hoofdburo van Politie. Een muur in de woonkamer was in vier jaar tijd vol gegroeid met ‘van allerlei’. Toen ik moest verhuizen heb ik toentertijd deze muur snel in delen gefotografeerd, met het idee om daar nog eens iets mee te doen. 

Dat dat 38 jaar zou gaan duren had ik toen niet kunnen bevroeden.

Hieronder ‘mijn wall’ en het boekje wat ik daar weer van heb gemaakt in een oplage van 20 exemplaren.

De Grafische Werkplaats heeft tijdens Analog een A3 Risograph van de Riso-Importeur in bruikleen gekregen. Een paar deelnemers, waaronder ikzelf, hebben hierop kunnen experimenteren.

Hoogtij39-4

Hoogtij39-5

Hoogtij39-3

Hoogtij39-1

IMG_6844

IMG_6819

IMG_6821

IMG_6826