TON MARTENS Villa Augustus te zien in Pulchri

Villa Augustus te zien in Pulchri

Marijke Verhoef & Maayke Schuitema nodigen mij uit om mee te doen met de landelijke Grafiek Biënnale 2014, die gehouden zal worden in alle zalen van Pulchri Studio hier in Den Haag. Uiteindelijk doen er ± 65 kunstenaars mee.

In de Tuinzaal laat ik bijna alle pagina’s van het losbladige boek OVER PRINT zien plus twee ‘verzamelingen’. In de Mesdagzaal een deel van de frottage die ik heb gemaakt van de bodem van het waterreservoir van de watertoren aan het Wantij te Dordrecht. Nú Villa Augustus, hotel, restaurant & tuinen.

Afgezien van de 4 geschakelde bladen van deze frottage die goed ingelijst in de Wantijzaal hangen van het hotel, heb ik nog nooit het geheel in het echt kunnen laten zien.
Het lijkt mij nu een uitgelezen kans, om, in ieder geval een deel dan, te tonen in de Mesdagzaal.
De directie van Villa Augustus, eigenaar van het werk, gaan akkoord & kan ik de bladen, die liggen opgeborgen in een meubel dat in de lobby van het hotel staat, tijdelijk meenemen.

pulchri_01

Om een idee te geven hoe dit deel van de frottage zich verhoudt ten opzichte van het geheel heb ik dit vouwblad gemaakt.

IMG_4494

IMG_4498

IMG_4499